TYÖELÄMÄN PROJEKTIT

KINNARI – projekti 2018-2019

Kinnari-projektissa kuusi kuva- ja mediataidelinjan opiskelijaa pääsevät oikena työelämäprojektin kimppuun olemalla osa uuden Kinnarin koulun taidehankitatiimiä ja suunnittelemalla ja toteuttamalla koulurakennuksen visuaalista ilmettä yhdessä ammattitaiteilijoiden kanssa.

Ensimmäisiä projektin havainnekuvia koulun lasikaiteisiin.
JUST – projekti 2016-2017
Steve Kytölä, Simeoni Ahopelto, Henna Melender, Tia Tast, Sanni Jääskeläinen ja Roope Niemonen tarkastamassa 1. vedoksia.

Helmikuussa 2016 kuva- ja mediataidelinjan 7 opiskelijaa toteuttivat ison ja jännittävään projektin Järvenpään uuteen sosiaali- ja terveysasema JUSTiin.
Projekti toteutettiin perusopintojen ulkopuolella erikoisprojektina, jonka tavoitteena oli suunnitella käyttäjien toiveiden mukaisia ikkuna- ja lasiteippauksia samalla syventäen kuvankäsittely- ja piirto-ohjelmien osaamista aidon asiakasprojektin kautta luoden opiskelijoille työelämäyhteyksiä ja kokemuksia.

ITALIA-PROJEKTI

kansi

Italia-projekti Järvenpään lukio ja italialainen Liceo Artistico Cardarelli-koulu toteuttivat yhteisen kuvataidepainotteisen projektin ensimmäistä kertaa lukuvuonna 2013-2014, ja lukuvuonna 2014-2015 yhteistyö laajeni musiikin alueelle.

Projektissa opiskellaan kuvataidetta ja musiikkia englanninkielellä, ja siihen kuuluu TVT-taitoja harjoittavia ennakkotehtäviä sekä opintomatka Italiaan ja samoin italialaisten opiskelijoiden isäntänä toimiminen. Opintomatkojen aikana opiskellaan työpajoissa ja käydään aiheeseen liittyvissä museoissa tai muissa kohteissa. Tulevaisuudessa projektiin saattaa liittyä kolmantena osapuolena Gustav Adolf Grammar School Tallinnasta.

Projektien blogit:
Travelling in Landscape 2014