11169869_10153284936609634_1498541195172167029_nJärvenpään lukiossa on tarjolla monipuolista elokuva- ja tv-työn opetusta kursseilla KU07 (elokuvataiteen peruskurssi), KU12 (TV-studiotyön kurssi) ja KU13 (elokuvataiteen jatkokurssi).

Elokuvakursseilla tutustutaan siihen, miten oikea elokuva syntyy – suunnittelusta kuvausten kautta jälkituotantoon.  Kurssilla paljastetaan ”niksit”, mikä tekee elokuvista elokuvien näköisiä, ja miten omista leffoista saadaan mahdollisimman pron näköisiä.

Jatkokurssilla (KU13) syvennetään osaamista ja opetellaan vaativampia elokuvatuotantoon liittyviä asioita, kuten elokuvallista valaisua ja värinmääritystä.

Molemmilla kursseilla toteutetaan päättötyönä pienryhmissä oma lyhytelokuva, musiikkivideo tai kuvitteellinen mainoselokuva.

TV-studiotyön kurssilla tutustutaan televisiotyöskentelyn maailmaan. Koulullamme on aito Full HD-tason monikamerastudio auditorion yhteydessä. Kurssilla toteutetaan useita livelähetyksiä striimaten koulun Youtube kanavalle (ohjelmaformaatteja ja musiikkituotanto). Kurssi keskittyy käytännön tekemiseen, ja oppilaat vuorottelevat eri tehtävissä eri ”tv-lähetyksiä” tehtäessä. Työtehtäviä, joita pääsee kokeilemaan, ovat mm. tv-kuvaaja, liveleikkaaja, ohjaaja, äänimiksaaja, valaisija, tuotantosihteeri, näyttelijä jne.