Järvenpään lukion kuvataideopintojen tavoitteena on antaa perusvalmiudet monialaisiin jatko-opintoihin, tarjota opiskelijalle mahdollisuus luovaan toimintaan ja oman persoonallisen ilmaisun ja yhteisöllisyyden kehittämiseen.

Yleisen kuvataiteen kurssien suoritusjärjestys on vapaa, eikä ole sidoksissa vuositasoihin. Kuvataiteen kurssi 1. on pakollinen kuvataiteen kurssi. Opiskelijan on valittava 3 taidekurssia lukioaikanaan, jotka voivat olla 2 kuvataiteista ja 1 musiikista tai 1 kuvataiteista ja 2 musiikista. Mikäli opiskelija haluaa ottaa toisen vaihtoehtoisen pakollisen kurssin kuvataiteista, on hänellä mahdollisuus valita yksi seuraavista KU2, KU3 tai KU4. Kuvataiteen kurssien valinnan ylärajaa ei ole asetettu.

 

Kuva- ja mediataidelinja jakautuu kahteen eri painotukseen; kuvataide ja media.

Ensimmäisen lukuvuoden Kuva- ja mediataidelinjalla opiskelevat opiskelijat suorittavat kolme kaikille pakollista kuva- ja mediataiteen-peruskurssia (KU1L, KU3L ja KU5L),  joilla opiskelija perehtyy kuva- ja mediataiteen tekniikoihin, historiaan ja ilmiöihin.

Toisena lukuvuotena opiskelija valitsee opintojensa painotuksen, joko kuvataiteen tai median opintoihin. Kummassakin painotuksessa on kolme pakollista syventävää suuntautumiskurssia. Näiden kuuden pakollisen kurssin lisäksi opiskelija voi valita muita koulukohtaisia valinnaisia kuvataiteen kursseja. Kolmantena lukuvuotena opiskelija suorittaa kuvataiteen ja /tai median lukiodiplomin.

Kun opiskelija on suorittanut vähintään kuusi pakollista kuva- ja mediataiteen kurssia, sekä kuvataiteen tai median lukiodiplomin, hän saa kuva- ja mediataidelinjan todistuksen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *